Aromela

Despre noi


Povestea a inceput in anul 2014 cand am pornit pe un drum total necunoscut, indemnati de dorinta a obtine produse realizate integral in Romania, sanatoase. Ne-am interesat despre culturile care ar avea potential la noi in tara si am ajuns la ideea unei plantatii de plante medicinale. Apoi, dupa o discutie cu reprezentantii unui producator de ceaiuri am aflat ca arbustii fructiferi mai deosebiti, nu prea se gasesc in Romania, mai ales in cultura ecologica. Asa am ajuns sa adunam informatii si sa ne indreptam spre primele noastre plante, lavanda si socul. Am vizitat o plantatie de soc in nordul Ungariei si am fost impresionati de suprafetele cultivate cu soc si de profesionalismul celor care le detineau. Asa ca nu am stat prea mult pe ganduri si in februarie 2014 am facut comanda pentru aceste plante la o ferma specializata din Ungaria. Aveam o indoiala: ca plantele de soc de acolo nu sunt adaptate la conditiile climatice din Romania si mai ales cele din Campia Romana.

Si pentru ca in drumurile noastre de documentare am vazut si ne-am indragostit iremediabil de lavanda, ne-am gandit ca o cultura de lavanda pe o suprafata de 5000 mp nu o sa fie un capat de tara. E drept, toata lumea avea indoieli ca pe terenul pe care l-am luat in arenda va creste ceva, cu atat mai mult o planta cum e lavanda. Am trecut peste toate aceste indoieli si, in toamna anului 2014, aveam culturile de soc si lavanda infiintate. Toata iarna am stat cu sufletul la gura asteptand primavara. Spre placuta noastra surpriza primavara a venit cu vesti bune. Au intrat in vegetatie peste 80 % din plantele de soc si peste 90 % din cele de lavanda. Asa ca, am prins curaj.

Astfel, ca o continuare a activitatii incepute, avand disponibila o suprafata de inca 3 hectare, ne-am gandit la aronia, planta asemanatoare socului si recunoscuta pentru fructele sale ce contin o cantitate impresionanta de antioxidanti, mai exact de 15 ori mai multi decat afinele sau rodiile. Procesul de documentare a decurs cam la fel, singura diferenta fiind sursa de unde am luat plantele. Am contactat ferme specializate din Polona si am mers in vizita acolo sa ne convingem de seriozitatea fermierilor. Am avut ocazia sa vedem cat de la inceput eram fata de cei experimentati deja in acest domeniu de mai bine de 30 de ani. Pentru ca suntem niste optimisti irecuperabili, un an mai tarziu, cultura de aronia era infiintata.

Asa a aparut Sana Plant Extract, denumire care cuprinde esenta activitatii noastre: Extracte din Plante Sanatoase.

Apoi, in urmatorii 3 ani, cu o ingrijire atenta zi de zi, plantele noastre s-au dezvoltat. In anul 3 de la plantare la soc si in anul 2 de la plantare la aronia ne-am trezit ca estimarile noastre de cantitate au fost depasite. Ne-am trezit ca trebuie sa gestionam culegerea, depozitarea si vanzarea a 6-7 t de fructe proaspete, in conditiile in care ne asteptam la maxim 4-5 t. Am fost nevoiti sa incepem prelucrarea acestora si transformarea in suc natural de fructe. Suc natural realizat integral din fruct de Aronia (Aronia Melanocarpa), fara adaos de zahar, conservanti, aditivi etc.

Asa a aparut sucul denumit „Aromela”, ce provine de la denumirea stintifiica a aroniei, AROnia MELAnocarpa. In plus, ne mandrim ca avem un produs realizat integral in Romania.

Pe langa sucul realizat integral din Aronia, am inceput, in anul 2017, realizarea unor amestecuri intre sucurile de Aronia si Soc. Incepand cu sezonul de recoltare 2018, vom realiza combinatii de sucuri de Aronia, Mure si Soc.

Caracteristicile principale ale tuturor produselor vor fi:

  • Fructele sunt certificate ecologic de catre organisme de certificare de renume european.
  • Fructe sunt culese la momentul potrivit, cand calitatea acestora devine optima.
  • Fructele vor fi prelucrate si procesate in cel mai scurt timp dupa recoltare.
  • Se vor utiliza numai fructe. Fara adaosuri de conservanti, aditivi, apa etc.

Mai multe despre Ferma Sana Plant Extract

Digi24, ferma Aromela, august 2018.

Ziarul financiar, 2018, despre ferma Aromela.

Plantatia de lavanda, 2018, film 1.

Socata, reportaj ProTV, ferma Aromela.

Super-planta, reportaj ProTV, ferma Aromela.

Socata, bautura copilariei noastre, interviu Antena 3, ferma Aromela.

Radio România Antena Satelor, Emisiunea "VremSaStii" cu AmaliaVelea si Melania Cozea, despre aronia.

Ziarul Financiar, 2019, despre ferma Aromela.

Impresii la sfarsit de proiect Servicii Integrate de Export pentru IMM-urile din Romania

Secretul reusitei plantatiei de arbusti, reportaj ProTv, septembrie 2019, ferma Aromela.

Afacerea în care și-a investit toți banii o familie din București. Acum se bucură de profit, reportaj ProTV, iunie 2020. 

"Sanatatea cu de toate", TVR2, 21 iunie 

Agro TV, reportaj Naturevo, noiembrie 2020

Afacerea care se dezvoltă sănătos și eco, în Cătunul, din Dâmbovița, Repoterpenet, iunie 2020 

De ce ai nevoie de sucul de mure si aronia, https://greatfashion.ro/

A vrut o casă la țară, departe de București și a construit Aromela, o plantație ecologică de soc, aronia și lavandă, www.life.ro, iunie 2021.

Melania Cozea sau secretele succesului în Energie și Agricultură ecologică, www.forbes.ro, octombrie 2022.

Find us on
Newsletter

Aboneaza-te la newsletter si nu rata ultimele noutati si oferte!