Aromela

Procesul de fabricare suc natural "Aromela"


Sucul natural „Aromela” este obtinut din presarea la rece a fructelor proaspete din cultură ecologică, fără adaos de zahăr, pasteurizat și ambalat în ambalaje închise ermetic (bag-in-box sau recipiente din sticlă cu capac tip Twist-off).

Sucul natural „Aromela” are la baza fructul de Aronia (Aronia Melanocarpa). Acesta poate fi realizat integral cu fructe de aronia sau poate fi combinat cu alte fructe : Soc (Sambucus Nigra), Mure (Rubus spp), Capsuni (Fragaria).

Sucul natural „Aromela” este un supliment alimentar notificat la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – IBA București, in conformitate cu legislatia in vigoare.

Pentru a vizualiza Lista suplimentelor alimentare notificate, accesati pagina: http://bioresurse.ro/produse-notificate/

Fructele proaspete utilizate la fabricarea Sucului natural „Aromela” provine din culturi ecologice și corespund dispoziţiilor legale sanitare în vigoare şi condiţiilor de calitate impuse de standardele in vigoare.

Pentru a vizualiza documentele care confirma calitatea fructelor, accesati pagina: www.aromela.ro/certificari

Ambalajele utilizate la ambalarea Sucului natural „Aromela” corespund condiţiilor de calitate impuse de reglementarile in vigoare. Pentru a vizualuza documentele care confirma respectarea acestor conditii, accesati pagina: www.aromela.ro/certificari

Transportul fructelor proaspete, al ambalajelor si al sucului „Aromela” se realizeaza cu mijloace de transport curate, închise sau acoperite cu prelate, care să asigure calitatea şi integritatea acestora.

Procesul tehnologic de fabricare a Sucului natural „Aromela” cuprinde urmatoarele operaţii:

  • 2.1 Receptia materiei prime şi ambalajelor
  • 2.2 Sortare
  • 2.3 Spălare
  • 2.4 Divizare (tocare)
  • 2.5 Presare-Extracție suc și filtrare
  • 2.6 Pasteurizare
  • 2.7 Dozare-ambalare
  • 2.8 Marcare
  • 2.9 Depozitare

Fluxul tehnologic este prezentat în figura de mai jos:

Receptia materiei prime (fructe proaspete) şi a ambalajelor, se execută cantitativ şi calitativ la primirea acestora în unitate, în conformitate cu standardele în vigoare.

Sortarea are drept scop îndepărtarea fructelor atacate de boli, alterate, mucegăite şi a eventualelor corpuri străine. În acest mod, se evită încărcarea cu corpuri străine a apei de spălare, infectarea apei de spălare, a fructelor sănătoase şi a utilajelor. Operația se execută manual.

Spălarea fructelor destinate obținerii sucului, are drept scop îndepărtarea impurităţilor minerale (nisip, praf, pământ), precum şi a unei părţi însemnate din microfloră. Operația se execută manual, prin spălarea fructelor sub jet de apă rece.

Divizarea /tocarea constă în mărunțirea fructelor în vederea extracției sucului și se execută cu un echipament specific.

Fructele mărunțite, sunt presate cu ajutorul unei prese care realizează operațiile de presare-extracție suc și filtare, simultan.

Operația de pasteurizare are drept scop asigurarea conservabilității sucului natural. Se efectuează în pasteurizator, la temperatura de 82°C.

Operația de dozare-amblare constă în dozarea sucului într-un ambalaj adecvat și închiderea ermetică a acestuia. Ambarea sucului Aronia şi soc se realizează în următoarele tipuri de ambalaje: Bag-in-box si recipiente din sticlă cu capac tip Twist-off.

Operația de marcare se face prin etichetare. Elementele de identificare ale produsului sunt imprimate in functie de ambalaj, pe cutia de carton sau pe eticheta aplicată pe recipientul de sticlă.

Depozitarea se realizeaza în spaţii curate şi uscate, bine aerisite, fără animale rozătoare sau insecte, ferite de lumina directă a soarelui, în ambalaje închise ermetic (bag-in-box sau recipiente din sticlă cu capac tip Twist-off) la o temperatură de maxim 25°C şi umiditate relativă a aerului de maximum 80 %. Depozitarea se face pe loturi, în ordinea datei de fabricaţie.

 

Find us on:
Newsletter

Subscribe to the newsletter to keep up-to-date on the latest news and offers!