Aromela

7 Beneficii surprinzatoare ale socului

Asistenta in procesul digestiv

Desi majoritatea fructelor si legumelor te pot ajuta sa atingi nivelul de fibre dorit pentru ziua in curs, putine fructe iti pot oferi peste 40% din doza zilnica de fibre la o singura masa. Fructele de soc contin fibre dietetice care pot ajuta la eliminarea constipatiei, reduc excesul de gaz, si in general imbunatatesc sanatatea sistemului gastrointestinal. Fibrele mai pot ajuta la cresterea eficientei asimilarilor de nutrienti din intestine prin urmare putem obtine mai mult din mancare.

Imbunatatirea sanatatii cardiovasculare

Se pare ca sanatatea inimii si fructele, legumele merg mana in mana si pentru un bun motiv. Nivelul ridicat de fibre ajuta la eliminarea excesului de colesterol din sistem si face loc pentru colesterolul bun de care are nevoie corpul. Acest lucru ajuta la scaderea sanselor de dezvoltare a aterosclerozei si alte probleme cardiovasculare. Nivelul crescut de potasiu din fructele de soc de asemenea protejeaza inima prin scaderea tensiunii vaselor de sange si a arterelor.

Imbunatatirea sistemului respirator

Cand vine vorba de tratarea unui gat inflamat, o tuse, raceala, bronsita sau orice alta afectiune a sistemului respirator, sucul din fructele de soc poate fi cea mai buna alegere. Ca multe siropuri de tuse, socul contine ingredienti activi ( bioflavonoizi) ce pot reduce inflamarea si iritarea si poate actiona chiar si ca expectorant pentru inlaturarea flegmei care poate retine agenti straini in glande. Sucul din soc este recomandat chiar si persoanelor care sufera de astm.

Cresterea imunitatii

Se pare ca discutia despre relatia dintre fructele de soc si efectele asupra sistemului imunitar este in voga. Au anumite calitati antibacteriale si antiinfectioase si sunt des folosite pentru indepartarea gripei in timpul sezonului rece cand lumea este predispusa la raceala. In plus, fructele de soc pot proteja organismul impotriva efectelor bolilor autoimune, chiar si impotriva diverselor simptome si dureri ale Sida.

Controlul diabetului

Cateva dintre ingredientele active antioxidante din fructele de soc lucreaza direct asupra pancreasului si regleaza nivelul de insulina si glucoza, astfel incat ofera stabilitate persoanelor care sufera de diabet sau ajuta non-diabeticii sa evite dezvoltarea acestei conditii.

Imbunatatirea sanatatii oaselor

In timp ce antioxidantii si compusii antiinflamatori ce se gasesc in fructele de soc pot preveni inflamarea durerilor articulare, nivelul ridicat de minerale esentiale contribuie la intarirea oaselor si la dezvoltarea unui nou tesut osos. Osteoporoza este o conditie cu care multe persoane in varsta au de-a face, dar cresterea densitatii oaselor in timpul tineretii poate amana aparitia acestei conditii considerabil.

Ingrijirea pielii

Fructele de soc sunt folosite din ce in ce mai des in cosmetica, in primul rand datorita bioflavonoizilor care imbunatatesc sanatatea pielii. Activitatea antioxidanta, combinata cu nivelul semnificativ de vitamina A, realizeaza un fruct perfect pentru prevenirea sau diminuarea ridurilor, disparitia petelor ce apar odata cu varsta si in general imbunatatirea tenului a celui mai mare si vizibil organ!

Scaderea in greutate

Cu nivelul ridicat de fibre dietetice, combinat cu efectul de „metabolism rapid” a unei „injectii” plina cu vitamine si minerale, obtinem un fruct ce ajuta la scaderea greutatii. Fibrele mentin starea de saturare, numarul caloriilor nu afecteaza doza zilnica si pe langa acestea, multe alte beneficii.

 https://www.organicfacts.net/elderberries.html

Find us on
Newsletter

Aboneaza-te la newsletter si nu rata ultimele noutati si oferte!